Varusmiespalvelus on pakollista miehille (koska naiset jäisivät kotiin hoitamaan lapsia ja vanhuksia sekä haavoittuneita). Jos siitä tai sen vaihtoehdosta kieltäytyy joutuu lusimaan. Perusteena on maan ja kansan perusturvallisuus (ainakin minun käsityksen mukaan). Mikseivät naisvaltaisen alan työntekijät voi hyväksyä samaa omassa ammatissaan. Jos toisten ihmisten auttamisesta kieltäytyy, voi joutua lusimaan. Minusta se on ihan hyvä vaihtoehto. Ainiin mutta siis vanhentuneita käsityksiä ja lakeja ei saa puoltaa tai kunnioittaa, muuten ei ole inpopkuul ja nykyaikainen, tervettä järkeähän ei oteta missään huomioon.

Jos hoitsujen pakkotyölaki tulee niin monen ihmisen henki on turvattu. Minkä ihmeen takia toista ihmistä ei voi ottaa huomioon ja pitää olla niin itsekäs paska, ettei voi hyväksyä sitä, että myös lakon aikana tai irtisanoutumisen jälkeen joutuisi hoitamaan sairaita, eli suomennettuna: pitämään tämän yhteiskunnan tukipilaria pystyssä? Lomanako he lakkoa ja irtisanutumistyötaistelua pidetään?? Heitteillejätöksikin tuota voisi sanoa. Jos yhteiskunta ei pysty auttamaan, siis suomennettuna: jos yhteiskunnassa ei ole työkseen auttavia riittävästi, auttajia hankitaan muilla keinoilla, esimerkiksi pakkotyöllä. Pakkotyön vaihtoehtonahan ei ole hoitajan oma kuolema, vaan oikeustoimelliset seuraamukset, mitkä Suomessa ovat kerrassaan mitättömät ja tietenkin siinä samalla kivana bonuksena potilaan erittäin mahdollinen kärsimys ja joissain tapauksissa kuolema.

Mielestäni pakkotyö on myös pieni hinta siitä, että on saanut ilmaisen koulutuksen ja helvetisti rahaa valtiolta vuosien varrella. Mutta tuo menee jo ohi aiheen...

Vai onko koko työtaistelulla uhkailu kiristystä? No sitähän se aina on, olisi tyhmää kuvitella jotain muuta. Hoitsuilla vain sattuu olemaan ihmishenget pelinappulana.

Vielä parempi juolahdus, onko Tehy kehittänyt salaliiton päästäkseen eroon vanhuksista siten luoden lisää paikkoja ja tuloja vanhenevalle isolle sukupolvelle, niille jotka ovat kaikki jäämässä eläkkeelle nyt! Haa! Arvasinhan että kaiken takana on jotain suurempaakin kuin oma palkka! (Auta armias häntä, joka kehtaa ottaa tämän tosissaan.)